Digitaal drukwerk

Digitaal drukwerk biedt steeds meer mogelijkheden, nu digitaal drukwerk in kwaliteit het offset drukwerk wel heel dicht heeft benaderd.

Wat is digitaal drukwerk?

Bij digitaal drukwerk worden uw bestanden direct omgezet naar drukwerk. Oftewel: uw bestand wordt rechtstreeks naar de digitale pers gestuurd. Bij offset drukwerk is dat niet mogelijk, omdat offset persen drukplaten nodig hebben. Die moeten eerst worden aangemaakt voordat er kan worden gedrukt.

Wat zijn de voordelen van digitaal drukwerk?

Digitaal drukwerk is razendsnel klaar
Het feit dat er niet eerst drukplaten hoeven worden aangemaakt, levert een enorme tijdsbesparing op. Printing on demand: u vraagt, wij draaien.

Digitaal drukwerk maakt personaliseren mogelijk

Of u 20 keer hetzelfde bestand afgedrukt wilt hebben of 30 keer een ander bestand (zoals een mailing met persoonlijke aanhef) maakt tijd- en prijstechnisch niets uit.

Digitaal drukwerk is geschikt voor kleine oplagen
Bij grotere aantallen is het nog steeds voordeliger om te kiezen voor offset drukwerk. Hoe groter de oplage, hoe lager immers de relatieve bijdrage in kosten voor het maken van de drukplaten. Bij digitaal drukwerk hoeven die kosten niet te worden gemaakt. Dat maakt het voor kleine oplagen vaak aantrekkelijk om te kiezen voor digitaal drukwerk.

Digitaal drukwerk is drukwerk van hoge kwaliteit
De technieken in digitaal drukken zijn inmiddels zo ver dat digitaal drukwerk in uitstraling niet onder hoeft te doen voor offset drukwerk.

Tip:

Digitaal drukken vergt kennis van kleuren. Digitale kleuren zijn immers anders van samenstelling dan offset kleuren. Met onze kennis van zowel offset drukwerk als digitaal drukwerk, kunnen wij ervoor zorgen dat die kleuren elkaar op papier niet ontlopen. Color management noemen we dat. Ook uw digitaal drukwerk sluit daarmee feilloos aan bij uw huisstijl.


Hacquebard voor:

  • Geen zorgen, alles wordt geregeld
  • Persoonlijke begeleiding
  • Kwaliteit in het eindresultaat
  • Deskundig advies
  • Creatieve oplossingen

Meer informatie

Bel +31 (0) 251 200 488 of mail naar info@hacq.nl